Αγαπημένες ταινίες μόδας

Συζήτησα μία από τις προτιμώμενες ταινίες μόδας μου λίγο πριν, καθώς και πίστευα ότι το θέμα άξιζε τη δική του δημοσίευση – ποιες είναι οι προτιμώμενες ταινίες σας για τη μόδα; Μερικά από τα αγαπημένα μου (είναι σχεδόν όλα rom coms!), Κάτω από ….

Φέρνοντας το Infant (1934) – Ας το αντιμετωπίσουμε, κάθε είδους ταινία Kate Hepburn είναι αρκετά μεγάλη από την άποψη της μόδας. Εδώ, παίζει έναν κληρονόμο που πέφτει όπως με τον Cary Grant, έναν παλαίμαχο παλαιοντολόγο.
Ένα ασυνήθιστο οστό των δεινοσαύρων αναμειγνύεται με ένα παιχνίδι μασώμευσης για ένα σκυλί, καθώς και χορήγηση, καθώς και ο Hepburn πηγαίνουν στο Κοννέκτικατ για να το ανακτήσετε – με ένα δαμάσκηνο λεοπάρδαλο που ονομάζεται βρέφος στη ρυμούλκηση, φυσικά. Παρουσιάζουν τα hijinks. Παρακολουθήστε το χρυσό βραδινό φόρεμα που περιλαμβάνει μια κουκούλα/κασκόλ (απεικονίζεται), εκτός από το χαλαρό καπέλο Peter Pet Pet.
{Σχετικά: υποτιμημένες ταινίες που αγαπήσαμε!}
Η γυναίκα του Παρασκευή (1940) – Η Rosalind Russell αστέρια ως έξυπνος δημοσιογράφος εφημερίδων, στην άκρη της εγκατάλειψης της εργασίας της να είναι σύζυγος σε μια τρύπα. Ως χάρη για τον φίλο της, ξανά, τον συντάκτη Cary Grant, συμφωνεί να καλύψει μια τελευταία δίκη-καθώς και να προκύψουν από το Hijinks. Μου αρέσει η ταινία για πολλούς λόγους (το rom com! Η εξαιρετικά διαφορετική βιομηχανία δημοσιογραφίας!) Όσο σίγουρος, το stay του Russell είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσουν τόσο πολύ.

{Σχετικά: Επιθεωρήστε ολόκληρη τη συζήτηση για τη γυναίκα του Παρασκευή}
Πώς να πάρετε ένα εκατομμύριο (1960) – Και πάλι, ας το αντιμετωπίσουμε, οτιδήποτε Audrey Hepburn είναι αρκετά μεγάλο για τη μόδα – ωστόσο η προτιμώμενη μου είναι αυτό το bit rom com. Ο Peter O’Toole, καθώς και η ομάδα Audrey Hepburn όσο και να πάρουν ένα γλυπτό (αξίας εκατομμυρίων δολαρίων!) Και Hijinks.
Η όλη ντουλάπα της είναι από τον Givenchy καθώς και είναι εκπληκτικό. Είναι κυρίως πρακτικό (πολλά διασκέδαση combos μετατόπισης και παλμών, με χαμηλά, χοντρά τακούνια), ωστόσο μερικά από αυτά είναι λίγο άγρια. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω ακριβώς πώς να δουλέψω μια μάσκα δαντέλας (απεικονίζεται στην κορυφή) σε μια περιστασιακή ημερομηνία δείπνου.

Working Woman (1988). Αισθάνομαι σαν να έχω συζητήσει αυτή την ταινία τόσο συχνά σε αυτό το blog – αν δεν το έχετε δει τότε πρέπει.
Παρακολουθήστε για ένα σούπερ νεαρό Alec Baldwin, Harrison Ford, Melanie Griffith, καθώς και Sigourney Weaver (και ουσιαστικά ένα καμέα από τον David Duchovny – είναι σε δύο σκηνές). Η Tess (Griffith) κλείνει το γραμματειακό της έργο αφού ο διευθυντής της προσπαθεί βασικά να την βγάλει έξω. Ξεκινά μια νέα δουλειά για την επιτυχημένη (και bitchy) Katharine Parker (Weaver).
Όταν ο Parker σπάει το πόδι της (S;) σε διακοπές σκι – καθώς και η αρραβωνιαστικιά του Tess εξαπατά την – η Tess εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να προσποιηθεί ότι είναι ο Parker για να προχωρήσει στην επιχείρηση καθώς και να συγκεντρώσει μια προσφορά με την εταιρεία του Harrison Ford. Παρουσιάζουν τα hijinks. Τα ρούχα που υφίστανται, καθώς και ο Griffith Wear – καθώς και η εκπαίδευση που ο Griffith δεν εμφανίζεται σαν γραμματέας 101 – είναι ανεκτίμητα.

{Σχετικά: Επιθεωρήστε ολόκληρη τη συζήτηση για το Corporette για το Working Girl}

Μην πείτε στη μαμά The Dead’s Dead (1991). Είμαι ακριβώς πάνω από αυτό, Rose! Η Christina Applegate παίζει έναν 18χρονο (νομίζω) της οποίας η μαμά αφήνει για ένα καλοκαίρι στο εξωτερικό, προσλαμβάνοντας ένα ηλικιωμένο μπέιμπι σίτερ για να φροντίσει τα πέντε παιδιά της, ηλικίας 8-18 ετών. Το μπέιμπι σίτερ πεθαίνει (ειρηνικά), καθώς και οι νέοι αναγνωρίζουν επίσης αργά ότι είχε όλα τα χρήματά τους για το καλοκαίρι πάνω της.
Η Applegate προσπαθεί να πάρει ένα έργο ως γραμματέας σε μια περιφερειακή επιχείρηση μόδας που επικεντρώνεται στις στολές, ωστόσο ο διευθυντής της – ενθουσιασμένος από το ψεύτικο βιογραφικό της, το οποίο δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του Vassar και έχει ένα τεράστιο υπόβαθρο στη μόδα – την προωθεί.
Το Hijinks προκύπτει, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης επίδειξης μόδας της δεκαετίας του ’80 με νοσηλευτές νέον καθώς και τα παρόμοια. Παρακολουθήστε για μια ακόμη πρώιμη λειτουργία για τον David Duchovny, καθώς φαίνεται να θυμάστε μια σειρά από απλές updos γραφείου από την Applegate.
Clueless (1995). Όπως, εντελώς. Υποθέτω ότι όλοι έχουν δει αυτή την προσαρμογή της Emma της Jane Austen (που έχει οριστεί στη δεκαετία του 1990 LA) – ο οποίος από εμάς δεν έχει λατρεύει μετά την ντουλάπα του Cher Horowitz (και το λογισμικό ντουλάπας);

Η υπόθεση του Thomas Crown (2000). Αυτή είναι μια από τις λίγες μη ρομαντικές κωμωδίες, ωστόσο η ολόκληρη ντουλάπα του Rene Russo είναι A-Ma-zing. Πιστεύω ακόμα το ενδιαφέρον ζευγάρωμα μιας τραγανής λευκής μπλούζας κάτω από ένα στράπλες φόρεμα (απεικονίζεται) – στρωμένο με ένα σακάκι στην κορυφή.
Ένα ανεκτίμητο έργο τέχνης κλέβεται και η ασφαλιστική κάλυψη Business φέρνει στον δικό της σύμβουλο, Russo, ο οποίος γρήγορα εισάγει στο Millionaire Playboy Thomas Crown (Pierce Brosnan). Προκειμένου να αποδείξει ότι το έκανε, τον αποπλανούσε (obvs), καθώς και το Hijinks. Παρακολουθήστε μια σκηνή κυνηγιού σε ένα από τα προτιμώμενα τραγούδια μου, το Sinnerman της Nina Simone.

Blue Jasmine (2013). Ο Woody Allen μπορεί να είναι … αμφιλεγόμενος, να δηλώνει το λιγότερο – καθώς γενικά προτιμώ την πεζογραφία του στις ταινίες του. Ωστόσο, το Blue Jasmine είναι φανταστικό για υποτιμημένη, δαπανηρή, παραδοσιακή μόδα – η Cate Blanchett καρφώνει την παλιά εμφάνιση χρημάτων.
Τέλος, μια αξιόλογη αναφορά (μόνο από τότε που όλοι θα το αναφέρουν):
Ο διάβολος χρησιμοποιεί την Prada (2006). Έχω προβλήματα με αυτήν την ταινία, οπότε δεν είναι ένα από τα αγαπημένα μου – πώςnull